Torholan luola, cave of torhola

Torholan luola, cave of torhola

Torholan cave in Lohja, Finland is Finland's largest limestone cave. Approximately 28 meters long cave is up to 9 meters high and it is a little way to get the car off the road. Been in a cave tell that at the limestone has eroded away and leave a sustainable leptiittigneissi stone the current cave. Torholan cave is located on the shores of Lake Lohja, near Karkali nature reserve. Also Karkali nature park as itself is a great place to visit alone or with family outdoors day.

Torholan luola Lohjalla on Suomen suurin kalkkikiviluola. Noin 28 metriä pitkä luola on enimmillään 9 metriä korkea ja se on pienen matka päästä autotieltä. Luolan kohdalla ollut kalkkikivi on syöpynyt pois ja jättänyt kestävämpään leptiittigneissiin nykyisen luolan. Torholan luola sijaitsee Lohjanjärven rannalla, lähellä Karkalin luonnonsuojelualuetta. Myös Karkali on sinänsä hieno paikka käydä yksin tai perheen kanssa ulkoilemassa.


Highlights

Torholan luola on Suomen suurin luonnonluolamuodostuma. Sen pituus on noin 28 metriä. Luolalla on korkeuseroa noin 9 metriä. Se on syntynyt syöpymällä, jolloin liukoisempi kalkkikivi on kulkeutunut pois ja jäljelle on jäänyt kestävämmät kiviainekset, leptiittigneissit. Luolan ympäristö on myös kasvillisuuden puolesta näkemisen arvoista. Rikkaaseen kasvilajistoon kuuluvat muun muassa vuori- ja kynäjalava, metsälehmus, pähkinäpensas, lehtoneidonvaippa ja pesäjuuri.


Details

Country
State
City Lohja

COMMENTS

No Comments yet.